Juiste antwoord

In welk systeem maakt een overheid toepasbare regels?

Antwoord A is juist.

In het lokaal regelbeheersysteem maakt u de toepasbare regels aan.

U zet ze wel in het Registratie toepasbare regels (RTR) in het DSO maar u maakt ze in uw eigen lokaal regelbeheersysteem aan.

Meer informatie

Aansluiten om toepasbare regels aan te leveren

U sluit uw regelbeheersysteem aan om toepasbare regels aan te leveren. U sluit daarvoor aan op de Registratie toepasbare regels (RTR). Toepasbare regels aanleveren is verplicht voor indieningsvereisten (voor het onderdeel Aanvragen in het Omgevingsloket). Het berichtenverkeer loopt via Digikoppeling met de Standaard toepasbare regels (STTR).

Aansluiten om toepasbare regels aan te leveren

Als overheid sluit u of uw leverancier uw regelbeheersysteem verplicht aan op de Registratie toepasbare regels (RTR). Dit doet u via het koppelvlak STTR. Zo levert u toepasbare regels aan voor vragenbomen in het Omgevingsloket. U sluit eerst aan op de oefenomgeving (pre-productieomgeving) om te oefenen. Daarna sluit u aan op de productieomgeving.

Aansluiten verplicht om indieningsvereisten te publiceren

Initiatiefnemers kunnen via het Omgevingsloket vergunningaanvragen, meldingen en informatie indienen. Hiervoor beantwoorden ze vragen in het Omgevingsloket.

Als overheid maakt u deze vragen zelf, voor de regels waarvoor u regelbevoegd bent. U levert de vragen aan via toepasbare regels. U bent verplicht om toepasbare regels te publiceren voor uw indieningsvereisten.

Daarom sluit u uw regelbeheersysteem aan op de Registratie toepasbare regels (RTR). Deze registratie is onderdeel van de landelijke voorziening van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO-LV).